AçaíAçaí verbetert en verrijkt je haar. De Açaí-olie die uit Açaí-bessen wordt gewonnen zit boordevol antioxidanten en is daardoor een welkome toevoeging voor iedere haarverzorging. Açaí in een belangrijk ingrediënt in bijvoorbeeld het I.C.O.N. Transformational Infusion haarmasker.

 

Açaí-bessen

Açaí-bessen zijn kleine donkerblauwe besjes die in de regenwouden van Brazilië, Peru en Suriname voorkomen. De bessen groeien in grote trossen aan de Açaípalm. De Açaí-bessen zijn dankzij het grote aantal antioxidanten die het bevat erg populair als (dieet)voeding. Ook de olie die eruit wordt gewonnen en vele gezonde stoffen bevat is de laatste jaren erg populair geworden.

 

Om te eten

Açaí-bessen kun je prima eten. De harde bessen smaken naar een combinatie van bosbes, chocolade en noten. In Brazilië en Suriname wordt de bes voornamelijk als koude pap gegeten. De bessen worden hiervoor met schil en al tot pulp vermalen. In Nederland vind je Açaí in onder andere smoothies en sappen.

 

Als haarverzorging

Dankzij de vele antioxidanten is Açaí een belangrijke voedingsbron voor je haar. Het verrijkt de haarkern en maakt je haar sterker. In haarproducten zit vaak de Açaí-olie verwerkt en niet de hele bes. Deze olie bevat de meeste antioxidanten om je haar extra kracht te geven.

 

Açaí in haarverzorgingsproducten

Açaí is een belangrijk werkzaam ingrediënt in deze haarverzorgingsproducten: