Cellulite verminderenCellulite verminderen, wie wil dat nou niet? De sinaasappelhuid die bij vrouwen ontstaat bij de dijen en billen past niet in ons schoonheidsideaal. Toch heeft meer dan 90 procent van alle Nederlandse vrouwen in meer of mindere mate cellulite. Zonder dat ze daar iets aan kunnen doen. Nou ja, niets, je kunt de cellulite flink verminderen. 

 

Cellulitis

 

Cellulite moet je niet verwarren met cellulitis. Want waar cellulitis een medische aandoening is, is cellulite eerder een cosmetische aandoening. Cellulite is volkomen onschuldig, terwijl cellulitis een bacteriele infectie van het onderhuidse bindweefsel is, dat je kunt laten behandelen met antibiotica.

 

Wat is cellulite

 

Cellulite is de bekende sinaasappelhuid die voorkomt bij vrouwen. Mannen hebben er geen last van. Cellulite komt vaker voor bij Europese (blanke) vrouwen dan bij bijvoorbeeld Aziatische vrouwen. De hobbelige huid wordt veroorzaakt door vetophopingen in de cellen. Cellulite is een cosmetische aandoening. Het ziet er minder mooi uit, maar het kan verder geen kwaad.

 

Hoe kom je aan cellulite?

 

Cellulite is erfelijk, het zit in je genen. Als je moeder cellulite heeft, dan heb je een grote kans dat jij het ook krijgt. Daar kun je weinig tegen doen. Naast de erfelijke factor is ook je hormoonhuishouding verantwoordelijk voor de mate van cellulite. Vooral het hormoon oestrogeen, dat vetopslag in de cellen bevordert, is een boosdoener. Tijdens zwangerschap of menopauze kun je vaak een toename van cellulite waarnemen.

 

Dat cellulite een gevolg is van weinig beweging of overgewicht is een fabel. Ook dunne vrouwen kunnen cellulite hebben. Ook ongezond eten heeft geen bewezen relatie met de mate van cellulite.

 

Hoe kun je cellulite verminderen?

 

Gezond eten heeft geen bewezen effect op cellulite. Toch kan het verstandig zijn minder koolhydraten tot je te nemen. Het eten van veel koolhydraten zorgt voor een hogere insulinespiegel. Dit bevordert de aanmaak van vetcellen en daarmee feitelijk de aanmaak van cellulite.

 

Verder zweren wij bij het product Oligo.DX van DS.Laboratories. Dit is een product dat Cellulites vermindert. Helemaal oplossen is niet mogelijk. Maar het lukt deze crême wel om de putjes minder zichtbaar te maken. 

 

De resultaten zijn: 

  • Na 1 week - eerste zichtbare veranderingen in de huidstructuur
  • Na 1 maand - zichtbaar gladderre huid en duidelijk afgenomen ophoping van lymfevocht
  • Na 2 maanden - zichtbare vermindering van cellulite