dihydroxyacetonDe meeste bruiningssprays bevatten DHA, oftewel: Dihydroxyaceton. Dit is de werkzame stof die zorgt voor de verkleuring van je huid. Ook onze eigen Solaris Spray Tan bevat DHA. Wat Dihydroxyaceton precies is en of je het veilig kunt gebruiken, lees je in dit blog.

 

Wat is Dihydroxyaceton

 

Dihydroxyaceton (DHA) is een natuurlijke stof die wordt gewonnen uit onder andere suikerbieten. Doordat DHA reageert met aminozuren in het bovenste deel van je huid, treedt verkleuring op. Je huid is na een paar uur bruiner. Deze bruine kleur blijft 2 tot 3 dagen perfect zichtbaar. Daarna neemt de kleur weer af.

 

Is Dihydroxyaceton veilig?

 

DHA is een veilig product, echter heeft het wel 1 bijwerking. Je huid is ongeveer 24 uur gevoeliger voor de invloeden van de zon. Dit kun je eenvoudig oplossen door je extra goed in te smeren met zonnebrandcreme. Al met al is een bruiningsspray met DHA is goedgekeurd door de FDA en veiliger dan echt zonnen of naar de zonnebank gaan.

 

Regelmatig gebruiken

 

Een spray tan met DHA kun je zonder problemen regelmatig gebruiken. Ook meerdere sprays na elkaar leveren geen problemen op. Alleen een steeds bruiner wordende huid.

 

Solaris Bruiningsspray

 

Solaris Bruiningsspray bevat het actieve ingrediënt Dihydroxyaceton. Het bevat geen alcohol, olie, caroteen of parabenen. En het is verpakt in een milieuvriendelijke spuitbus. Solaris is ECOCERT, dit betekent dat het voor minimaal 95% uit natuurlijke ingrediënten bestaat.