Bruinen

 

Je kunt uren op het terras in de zon zitten, maar het duurt altijd te lang voordat je een mooi bruin kleurtje krijgt. Daarbij moet je ook altijd goed oppassen omdat de UV-straling kan zorgen voor een verbrande huid. En UV is ook niet heel goed voor je haar. Gebruik daarom altijd een zonnebrand voor je huid en een UV-beschermer voor je haar.

 

1. Neem een duik en word bruin

 

In het water verkleur je sneller dan op het droge. Je ziet het in landen als Italië, daar staan mensen tot hun enkels in het water te zonnen.

 

2. Scrub je huid bruin

 

Scrub je huid voordat je gaat zonnen. Zo verwijder je dode huidcellen en wordt je sneller bruin.

 

3. Word juist langzaam bruin

 

Als je direct heel lang in de zon ligt, heb je niet alleen een grotere kans om te verbranden, ook houdt je bruine kleur minder lang. Wat snel komt, verdwijnt snel weer. Kies er daarom voor om regelmatig een uurtje zon te pakken.

 

4. Eet gezond en word bruin

 

In tomaat en wortel zit caroteen. Caroteen is een stofje dat ervoor zorgt dat je huid een bruinere kleur krijgt.

 

5. Zelfbruiner

 

Met een zelfbruiner creëer je een mooi egale bruine kleur, zonder dat je de zon in hoeft. Bijvoorbeeld Solaris activeert de natuurlijke bruining van je huid, precies zoals de zon dat zou doen. Maar dan zonder de schadelijk UV-straling.

 

6. Nog bruiner met een spiegel

 

Door zonlicht te weerkaatsen kun je nog sneller bruin worden. Maar dan moet je wel de hele tijd een spiegeltje vasthouden. Een alternatief is om op vakantie te gaan naar een spierwit kiezelstrand. Dit werkt hetzelfde.

 

7. Gezonde huid met Aftersun

 

Gebruik altijd aftersun na het zonnen. Ook als je een paar uur op een terras hebt gezeten of een wandeling hebt gemaakt. Aftersun herstelt namelijk de conditie van je huid.

 

Fabeltjes

 

Over bruin worden bestaan veel fabels. Zo zou je je bijvoorbeeld kunnen insmeren met olijfolie om nog sneller bruin te worden. Dit is natuurlijk onzin. Ook geloven veel mensen dat je niet bruin wordt als je je insmeert met zonnebrand. Maar gebruik alsjeblieft wél zonnebrand. Het bruinen gaat dan misschien wat minder hard, maar je verbrandt tenminste niet.