Mooie handen

 

Je handen krijgen het continue zwaar te verduren. De hele dag staan ze bloot aan invloeden van buitenaf. Schoonmaakmiddelen, zuren, maar ook kou en de zon. De huid van je handen is dunner dan die van de rest van je lichaam. En er zijn minder talgkliertjes aanwezig. Om mooie handen te krijgen en te houden is het belangrijk om je handen goed te verzorgen. Dat gaat verder dan een simpele dagcrème.

 

Je handen verraden je leeftijd

Aan iemands handen kun je zijn of haar leeftijd aflezen. Wil je er jong uitzien, dan moet je dus niet alleen je gezichtsrimpels onder controle krijgen, ook de huid van je handen moet in perfecte conditie zijn. De huid van je handen wordt snel losser en rimpelig. Daarbij zijn je handen ook gevoeliger voor pigmentvlekken. Gelukkig kun je met goede handverzorging je echte leeftijd prima verbergen.

 

5 tips voor mooie handen

Mooie handen krijg je niet alleen van een handcrème. Er is meer voor nodig om je handen blijvend mooier en jonger te maken en gezond te houden. We geven je 5 tips voor mooie handen. Als je je hier gedurende lange tijd aan houdt, worden en blijven je handen vanzelf mooier.

 

1. Schone handen

Misschien niet de tip die je als eerste verwacht, maar de basis voor mooie handen is schone handen. Je handen staan de hele dag bloot aan invloeden van buitenaf die de huid van je handen vervuilen. Denk aan bacteriën, vervuiling, zeepresten en meer. Gebruik een zachte verzorgende zeep en was je handen meerdere malen per dag. Gebruik een zeep zonder sulfaten, want die drogen je huid uit.

 

2. Gezond eten

Gezond eten is belangrijk voor een mooi en gezond lichaam. Ook je handen profiteren hiervan. Zorg ervoor dat je voldoende calcium en vitamine B binnenkrijgt. Niet alleen de huid van je handen ziet er beter uit, ook je nagels worden mooier en sterker.

 

3. Zonnebrandcrème

De zon versnelt het verouderingsproces van de huid. Dus ook van je handen. Omdat je handen niet bedekt zijn met kleding, staan ze altijd bloot aan de zon (uv-straling). Gebruik daarom dagelijks een zonnebrandcrème met factor 30 of hoger. Ook in de winter. Hiermee vertraag je het verouderingsproces en verklein je de kans op pigmentvlekken.

 

4. Handcrème

De belangrijkste tip voor mooie handen is het gebruik van een echt goede handcrème. Veel crèmes hydrateren de huid oppervlakkig en dringen niet echt door tot diep in de huid. Ook missen deze crèmes de verzorgende ingrediënten. Kies daarom een wat duurdere, bewezen handcrème die je handen echt verzorgt. Cosmetic Labs staat voor kwaliteitsproducten die bewezen werken. Daarom hebben wij in ons assortiment Hand MD uit het laboratorium van Advanced Skin & Hair.

 

 

5. Mooie nagels

Onze vijfde tip is mooie nagels. Dit is uitermate belangrijk voor mooie handen. Want je kunt nog zo’n mooie, elastische en jonge huid hebben, met afgekloven nagels valt dit volledig in het niet. Stop daarom met nagelbijten en verzorg je nagels. Gebruik een beetje olie voor soepele nagelriemen en duw het met een wattenstokje voorzichtig terug. Zijn je nagels broos? Gebruik dan een voedingssupplement om ze weer gezond en sterk te maken. Bijvoorbeeld HairVitals voor gezonde haren en nagels.

 

Hulp bij mooie handen

Wil je meer weten over hoe je je handen mooi en gezond kunt houden? Of wil je weten of één van onze producten jou kunnen helpen? Vraag het aan onze deskundige klantenservice. We helpen je graag!